CSÚCSTÁMADÁS GYEREKKÖZPONT:
értékalapú élmény + pedagógia

könyvek, társasjátékok, iskolaelőkészítés

Iskola elõkészítői játékok

iskola előkészítés és tehetséggondozás

Iskola előkészítőnk során nagy hangsúly fektetünk a térbeli tájékozódás és a logikus, következetes gondolkodás fejlesztésére. Emellett kiscsoportos foglalkozásainkon rendszeresen adunk páros és minicsoportos (3-4 fő) feladatokat a gyerekeknek.Foglalkozásainkról: https://www.csucstamadas.hu/foglalkozasok-es-arak/Ezek az együtt végzett feladatok segítik őket a kommunikációs és az együttműködési készségeik fejlesztésében. Önbizalmat és magabiztosságot adnak a majdani iskolai feladatokhoz, ahol ezek a készségek segítik őket majd a tanár-diák és a diák-diák interakciókban egyaránt.

Ma egy logikai játékot mutatok be, ami fejleszti a térbeli tájékozódást és a koncentrációt, valamint egy kis csavarral remek kommunikációs játék is válhat belőle. Mi is játszunk az iskola előkészítőn nagycsoportosainkkal.

Nagyszerű, mert egyszerű eszközökkel és többféleképpen is játszható. Ha nincs otthon színes jenga, akkor lehet mást is használni, például iskolai logikai készletet is. I. kerület II. kerület XI. kerület V. kerület XII. kerület előkészítő

Ha már könnyedén kirakják a sorrendet önállóan a nagycsoportos gyerekek, akkor jó kis nehezítéseket lehet hozzá kitalálni. A kedvencem, ami a kommunikációs készségeket is jól fejleszti: Ha például úgy játszunk párban, hogy az egyik játékos láthatja csak a feladatot mutató lapot, de ő nem érhet a minijengákhoz… Sőt, nem is mondhatja ki a színek nevét. Így tehát úgy kell segítenie a másik játékosnak a kirakásban, hogy a minijengákról csak ennyit mond pl.: Balról az első jengát tedd a megoldáson alulra, tedd rá a jobbról másodikat…. Ez ám a kooperációs játék! Így tanítjuk játékosan a gyerekeket együttműködni, csapatban dolgozni és odafigyelni egymásra. Ez fontos készség lesz az iskolában és később egész élete folyamán!

Próbáljátok ki!

Szeptembertől szeretettel várjuk nagycsoportos gyermeked iskola előkészítő foglalkozásainkon és Mindpeak Gym fejlesztő tornánkon. Központunk Belbudán, a XII. kerületben, az Alkotás úton található! Facebookra feltéve júniusban.  Központunkról bővebben: https://www.csucstamadas.hu/ 

Csúcstámadás Tehetséggondozó- és Fejlesztő Központ

Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: skype
Skype
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp
Megosztás itt: print
Print
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn