CSÚCSTÁMADÁS GYEREKKÖZPONT:
értékalapú élmény + pedagógia

könyvek, társasjátékok, iskolaelőkészítés

Három tévhit az iskolaelőkészítéssel kapcsolatban

iskola előkészítő tanfolyam

Szeretnék bemutatni néhány gyakori tévhitet, amelyek elterjedtek az ovis gyerekek szülei között. Érdemes átgondolni őket, és tisztába tenni ezeket a kérdéseket, hiszen a gyerekek érdeke a legfőbb szempont.

1. TÉVHIT: Nincs szükség iskolaelőkészítésre

Gondoljuk végig, az óvodában egy-egy óvónéni 25-30 gyerekkel foglalkozik. A pedagógiai program napi 1, azaz egy óra kötött foglalkozást ír elő, amelyben a gyermek eldöntheti, hogy részt kíván-e venni. Ebben a napi 1 órában, ennyi gyerekkel, egyéni képességekhez igazodó finommotorikai, anyanyelvi, logikai iskolaérettségig eljuttatni a gyermekeket, mondhatni lehetetlen. A legtöbb óvónő ezért hangsúlyozza, hogy jelen van a szülők felelőssége is. Nekik is kell otthon foglalkozni a gyerkőccel, hogy valóban felkészüljön az iskolára. Tehát csak az óvoda nem adja meg mindazt, ami a sikeres sulikezdéshez kell.

2. TÉVHIT: A szabad játéktól venné el az időt az iskolaelőkészítés

Ez egy időgazdálkodási kérdés, ami nem cáfolja, hogy adott esetben valóban szükség van iskolaelőkészítésre. Hogy mitől veszi el az időt, az a szülő döntésén és az iskolaelőkészítőn múlik. Például egy szombat délelőtti iskolaelőkészítő csoportfoglalkozás valóban a szabad játéktól veszi el az időt. Egyáltalán nem ajánlanám! Ezzel szemben, egy rövid részekre bontott, alkalmanként csak negyedórás, otthoni iskolaelőkészítő nem a szabad játék rovására megy. Egy ilyen program inkább a felesleges időből csíp le, pl. a haszontalan TV bámulásból. A Csúcstámadás Program hazánk egyetlen 100 db 15-20 perces foglalkozásból álló, otthoni iskolaelőkészítője, amely időgazdálkodási szempontból ideális.

3. Az otthoni iskolaelőkészítő túl sok macera a szülőnek, mert a szülőt állítja pedagógus-szerepbe. Ezzel megrontja a szülő-gyerek kapcsolatot

El kell ismerni, vannak olyan otthoni iskolaelőkészítő programok, amik a szülőt célozzák. Itt a szülő dolga betanulni a feladatokat, végigvezetni a gyerkőcöt a megadott játékokon, meséken, feladatokon stb. Itt valóban kényszerű fejlesztéssé válhat az az idő, ami különben önfeledt minőségi idő lehetett volna.
A Csúcstámadás nem ezzel a módszerrel dolgozik. Mi nem kényszerítjük a szülőket pedagógus-szerepbe. A feladatok itt egyenesen a gyerkőcnek szólnak, játékosan, követhető módon. Ráadásul minden szükséges eszközt megadunk hozzá, így nem kell nektek beszereznetek a gyurmát, ollót, ragasztót, ceruzákat stb.
Ha bővebben érdekelne a Csúcstámadás Program, itt tájékozódhatsz:
www.csucstamadas.hu/program-vasarlasa

Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: skype
Skype
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp
Megosztás itt: print
Print
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn