CSÚCSTÁMADÁS GYEREKKÖZPONT:
értékalapú élmény + pedagógia

könyvek, társasjátékok, iskolaelőkészítés

Az iskolaérettség feltételeiről…

csúcstámadás fejlesztő játékok társasjáték

Az iskolaérettség feltételei 3 fő területen figyelhetők meg.

Ezekkel szülőként érdemes tisztában lennünk. Különösen fontos információ az, hogy sok esetben ezek a feltételek nem adottságként, hanem fejleszhető tulajdonságként jelentkeznek.

1. Testi feltételek:

Lehetőleg minimum 120 cm magasság (vegyük figyelembe, ha genetikai alapon alacsonyabb magasság várható) és minimum 20 kg-os testsúly. Pozitív jel lehet a fogváltás is! Fontosfeltétel továbbá, hogy az iskolakezdés előtt kialakuljon a stabil kézdominancia (jobb- ill. balkezesség). A nagymozgások koordináltsága, az egyensúlyérzék jelzik az idegrendszer érettségét. Ezen területek jól fejleszthetők nagymozgásokkal, különösen keresztező mozdulatokkal mint pl. indiánszökdelés, tudatos mozgásformákkal mint pl. judo, néptánc… Ezekben segíthet a Szöcskehopp Tornaprogram is!

Az írástanuláshoz fontos a finommotorika megfelelő szintű fejlettsége, amely kézműveskedéssel és ujjtornákkal remekül fejleszthető. Ebben a Csúcstámadás Program 100 alkalmas fejlesztő foglalkozásai stabil alapokat adnak.

2. Szükséges képességek:

A térérzékelés, téri tájékozódás, irányok ismerete, az alak, forma és nagyság felismerése. Ezen képességek remekül fejleszthetők pl. logikai készlet elemekkel. A probléma-megoldó gondolkodás és az emlékezet egyaránt nélkülözhetetlenek a tanuláshoz. Mindezek fejleszthetők a Csúcstámadással!

3. Pszichológiai feltételek:

A gyermeknek ki kell alakuljon a feladattudata és feladattartó képessége. Emellett fontos, hogy a gyermek alkalmazkodjon az új környezethez és az új szabályokhoz. Szüksége lesz kudarctűrő képességre is! A monotóniatűrés fejleszthető alternatív módszerekkel is, amelyben tanulásmódszertani eszközökkel érdekesebbé, élményszerűbbé tehető az elvégzendő feladat. Ezt is megtalálod a Csúcstámadásban.

Mindhárom területet lefedi a Csúcstámadás Program, amely segít a gyerekeknek valóban éretten érkezni az iskolába.

Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: skype
Skype
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp
Megosztás itt: print
Print
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn