CSÚCSTÁMADÁS GYEREKKÖZPONT: élmény + pedagógia

iskolaelőkészítés, fejlesztés, tehetséggondozás

A rák világnapja

iskola iskolai óvoda óvodás
február 4-én lesz a rák világnapja:
Mi az a rák?
A rák egy súlyos betegség. Gyermekek és felnőttek is lehetnek rákosok, azonban ez nem fertőző betegség. Ha együtt játszol egy rákos gyerekkel, nem kaphatod el tőle, nem olyan, mint a koronavírus.
A rák többféle módon is kezelhető: gyógyszerekkel, kezelésekkel és műtéttel is. Van olyan kezelés, amitől a beteg legyengülhet és egy ideig kopasz is lehet.
Lehet, hogy találkozol egy kopasz és rákos gyerekkel. Mit csinálj ilyenkor? Nincs mitől félned, a betegsége nem fertőző. Egy rákos betegnek meggyógyulni nem könnyű. Ezek a gyerekek kis hősök, mert végigcsinálták a sok kezelést, elviselték a kórházat és a sok vizsgálatot és szurit, erre gondolj. Amire azonban a legjobban vágynak a kis betegek, hogy egyformán kezeljék őket a többi gyerekkel. Vagyis ne nézegesd a kopasz feje búbját, és ne kezdd el sajnálni őt.
Inkább vond be őt is a játékba, játszhattok együtt olyat, amit neki is szabad.
Ő nem tud olyan gyorsan szaladni, vagy akkorát ugrani és labdába rúgni, mint te?
Akkor gondolj arra, ő egy akkora harcot harcolt végig, amekkorát mi el sem tudunk képzelni. Ő erősebb lélekben, mint bármelyikünk. A testének még idő kell ahhoz, hogy újra erőre kapjon. Addig játszhattok olyat, ahol nem az erő és a gyorsaság számít.
Akár betegek vagyunk, akár egészségesek, egyformán arra vágyunk mindannyian, hogy szeressenek minket és ne legyünk magányosak. Ugye?
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: skype
Skype
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp
Megosztás itt: print
Print
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn